Even voorstellen

Tekenen en schilderen is altijd mijn passie geweest. De laatste jaren ben ik weer frequent aan het schilderen. Bestond eerder werk voornamelijk uit aquarellen en pentekeningen, nu leg ik me vooral toe op olieverfschilderijen.  In combinatie met de olieverf wordt er soms gebruik gemaakt van collage materiaal zoals papier, dat op een subtiele manier in het schilderij verwerkt wordt.

Sinds 2008 maak ik deel uit van het Kunstcollectief Gemert. We werken wekelijks in ons gezamenlijk atelier en beheren daarnaast nog de expositieruimte van Kunst op Locatie. Een inspirerende vrijetijdsbesteding naast mijn baan als directeur van een basisschool.

mijn werk

Als onderwerp is  meestal de mens of de natuur als uitgangspunt genomen en op stilistische wijze weergegeven.  Ook bloemen blijven me inspireren.

Vaak overheerst de suggestie en de kleur, zeker bij de werken met een landschappelijk karakter.  Bij mensfiguren is de uitdrukking en zeggingskracht het in het oog springende element, waarbij gestreefd wordt om met minimale weergave een maximale effect te creëren. Enkele werken zijn in een wat abstractere stijl uitgevoerd.  Maar ook hier zijn de kleuren sfeerbepalend.

De schilderijen zijn  doorgaans “puur” van opzet, zonder schets of vooraf opgezet plan. Zij ontstaan als het ware op de schildersezel. Maar ook het werken naar aanleiding van een gedicht of boekfragment vormt een uitdaging. Voorbeelden hiervan zijn de werken die gemaakt zijn naar het thema van de  Talens Palet Prijs, een grote landelijke wedstrijd voor amateur kunstenaars. Deelname hieraan leidde  tweemaal tot  “regionale winnaar” van de  regio Uden.  Het schilderij “Par Avion” (naar een boekfragment van Hafid Bouazza) ontving op de landelijke tentoonstelling in het Coda museum te Arnhem een speciale vermelding.